Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

fruits weight lose

Οι περισσότεροι υποθέτουν ότι όλα τα φρούτα έχουν τις ίδιες ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία αλλά και στην εμφάνισή μας. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ορισμένα φρούτα που είναι υψηλότερα σε φυτικές ίνες και πεκτίνες, που ενισχύουν το μεταβολισμό σας.

Άλλα πάλι έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και ορισμένα σας βοηθούν να χάσετε βάρος και να έχετε περισσότερη ενέργεια.

Ποια είναι αυτά τα φρούτα σύμφωνα με το Health:

Μήλο

Το μήλο είναι υπερ-τροφή, υψηλό σε φυτικές ίνες και χαμηλό σε θερμίδες. Περιέχει βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία που σας βοηθούν να χάσετε κιλά με διάφορους τρόπους. Ένα μήλο την ημέρα είναι ιδανική επιλογή!

Αχλάδι

Το αχλάδι είναι από τα φρούτα που περιέχει τις περισσότερες φυτικές ίνες. Αυτή η υψηλή περιεκτικότητα του σας προκαλεί το αίσθημα κορεσμού και βοηθά στην απώλεια βάρους. Παράλληλα, το αχλάδι είναι ιδανική διατροφική επιλογή για τη μείωση της χοληστερόλης και της γερής καρδιάς λόγω του καλίου που περιέχει.

Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και κάλιο, που ενισχύει την απώλεια βάρους. Οι μπανάνες είναι επίσης το μόνο φρούτο με τόσο υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Β6 – μια μπανάνα έχει περισσότερο από 30% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας- Παράλληλα, η βιταμίνη Β6 βοηθά την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Ακτινίδιο

Γνωρίζατε ότι τα ακτινίδια βοηθούν στην απώλεια βάρους γιατί κυριολεκτικά είναι γεμάτα φυτικές ίνες; Και σίγουρα έχετε αναρωτηθεί ποια είναι αυτά τα μαύρα κουκούτσια πάνω στο ακτινίδιο. Τα μικρά μαύρα κουκούτσια συνδυάζονται με τις αδιάλυτες φυτικές ίνες, που βοηθούν την πέψη. Επίσης, το ακτινίδιο σας κάνει να νιώθετε πλήρης και να μην θέλετε να τσιμπολογήσετε. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να χάσετε βάρος.

Διαβάστε και:Η βιταμίνη D «σύμμαχος» στο αδυνάτισμα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση