Διατροφή

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

feel full chimical

Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν μια χημική ουσία που μπορεί να προστεθεί στα τρόφιμα και να δημιουργήσει στον άνθρωπο το αίσθημα του κορεσμού, όπως δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό Gut.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και το Κολέγιο Ιμπέριαλ του Λονδίνου, όπως αναφέρει το BBC, υποστηρίζουν ότι η συνθετική ουσία IPE μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καταναλισκόμενης ποσότητας τροφής και συνεπώς στην απώλεια βάρους.

Η δράση της βασίζεται στην αξιοποίηση της δύναμης ενός προπριονεστέρα, ο οποίος μας κάνει να αισθανόμαστε πληρότητα όταν παράγεται από την αποδόμηση των φυτικών ινών στο έντερο.

Ενσωμάτωντας λοιπόν οι επιστήμονες τον προπριονεστέρα στην ινσουλίνη που υπάρχει στα φυτά κατάφεραν να το διαπεράσουν στο πεπτικό σύστημα 20 εθελόντών. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως η πειραματική χημική ουσία μείωσε κατά 14% την ποσότητα της τροφής που έφαγαν.

Όπως εξηγεί ο Δρ Γκάρι Φροστ από το Κολέγιο Ιμπέριαλ του Λονδίνου «ξέρουμε ότι οι ενήλικοι παίρνουν περίπου από 0,3 kg έως 0,8 kg κατά μέσο όρο, ετησίως, και υπάρχει ουσιαστική ανάγκη για νέες στρατηγικές πρόληψης της παχυσαρκίας. Μόρια όπως ο προπριονεστέρας διεγείρουν την έκκριση των εντερικών ορμονών που ελέγχουν την όρεξη, αλλά θα πρέπει να τρώμε τεράστιες ποσότητες φυτικών ινών για να έχουν μια ουσιαστική επίδραση».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση