Άσκηση

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

biketrafficjamromanou22.jpg

Φανταστείτε να είστε κολλημένος στην κίνηση, πίσω από ένα λεωφορείο και να είστε αναγκασμένος να εισπνέετε το καυσαέριό του.

Σίγουρα δεν είχατε αυτό στο μυαλό σας όταν αποφασίζατε να ζήσετε πιο υγιεινά, αφήνοντας το αυτοκίνητο στην άκρη και επιλέγοντας ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας...

Ωστόσο, επειδή το να σταματήσει κανείς την άσκηση, υπό το φόβο αυτών των επιδράσεων της ρύπανσης μπορεί επίσης να βλάψει την υγεία και την ευεξία σας, καλό θα ήταν να βρείτε τρόπους ώστε να συνεχίσετε να ασκείστε με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για την υγεία σας. Εξετάστε τις παρακάτω επιλογές:

  • Επιλέξτε αντί για τη κεντρική λεωφόρο, το πάρκο της γειτονιάς ή κάποιον δρόμο με λιγότερη κίνηση.

  • Βγείτε για τρέξιμο/ποδήλατο τις πολύ πρωινές ώρες. Αμέσως μετά την ανατολή, που η κίνηση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Ο ήχος των πουλιών που ξυπνούν θα μετατρέψει την άσκησή σας σε μια μοναδικά ευχάριστη εμπειρία. Στο άκουσμα αυτού του τραγουδιού θα χαμογελάσετε και θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • Πάρτε δελτίο καιρού πριν βάλετε τη φόρμα σας και δέσετε τα κορδόνια σας. Σε συνθήκες καύσωνα, η κατάσταση της ατμόσφαιρας επιδεινώνεται και τα επίπεδα του όζοντος αυξάνονται, επιβαρύνοντας σημαντικά τη λειτουργία των πνευμόνων.

  • Αν η κατάσταση της ατμόσφαιρας στην περιοχή όπου μένετε είναι συχνά αποπνικτική, σκεφθείτε την εγγραφή σας σε ένα γυμναστήριο ή αγοράστε έναν διάδρομο για το σπίτι σας.

  • Βάλτε περισσότερα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας για να «ισοφαρίσετε» τις βλαβερές επιδράσεις των εισπνεόμενων ρύπων.

  • Φορέστε μια ειδική μάσκα.

Παρ’ όλα αυτά, αν έχετε επιλέξει να κινείστε με το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο, μην επιστρέψετε στη λύση του αυτοκινήτου. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία, έδειξε ότι ακόμη και σε συνθήκες ρύπανσης, όταν κάποιος επιλέξει να ποδηλατεί συστηματικά θα δει το προσδόκιμο ζωής του να επεκτείνεται μέχρι και κατά 14 μήνες!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση