Άσκηση

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

running middle age

Όσο καλύτερη φυσική κατάσταση έχει ένας σαραντάρης, τόσο βραδύτερη γήρανση είναι πιθανό να εμφανίσει ο εγκέφαλός του, όταν πια γίνει εξηντάρης.

Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, οι άνθρωποι με κακή σωματική κατάσταση στα 40 τους, έχουν μικρότερο όγκο εγκεφάλου στα 60 τους, αλλά και χειρότερη νοητική λειτουργία.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο, μελέτησαν στοιχεία για 1.271 άτομα, τα οποία στην αρχή της έρευνας είχαν μέση ηλικία 41 ετών και είχαν υποβληθεί σε έλεγχο της φυσικής κατάστασής τους με τεστ κοπώσεως κ.α.

Μετά από 20 χρόνια, οι επιστήμονες έλεγξαν τα ίδια άτομα με τομογραφίες του εγκεφάλου και νοητικά τεστ. Ακολούθησε η συσχέτιση της σωματικής κατάστασης όταν κανείς ήταν στα 40 του, με την εγκεφαλική-νοητική κατάστασή του, όταν έγινε 60.

Όπως διαπιστώθηκε, όσοι άνθρωποι είχαν χειρότερη φυσική κατάσταση παλαιότερα, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν τόσο μικρότερο όγκο εγκεφάλου, ιδίως στον μετωπιαίο λοβό, όσο και χειρότερες νοητικές επιδόσεις αργότερα. Εν ολίγοις, κατά τους ερευνητές, η κακή φυσική κατάσταση σχετίζεται με την πρόωρη γήρανση του εγκεφάλου και του νου.

Δείτε και: Η έντονη άσκηση καταπολεμά τον διαβήτη

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση