Ευζωία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

brain freeze

 Αισθάνεστε ότι «παγώνει» ο εγκέφαλος σας όταν τρώτε παγωτό; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, επισημαίνουν οι ειδικοί, καθώς πρόκειται για ένα πολύ συχνό φαινόμενο που μπορεί να συμβεί σε όλους.

Το «brain freeze», όπως το περιγράφει η Διεθνής Ένωση για τον Πονοκέφαλο, πρόκειται ουσιαστικά για τον «πονοκέφαλο που προέρχεται από την κατάποση ή την εισπνοή ενός ψυχρού ερεθίσματος».

Όπως λένε οι ειδικοί, ο πιο πιθανός τρόπος να πάθουμε κάτι τέτοιο είναι εάν φάμε θρυμματισμένου πάγου και προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εάν φάμε το παγωτό μας ή πιούμε το παγωμένο μας ρόφημα αργά.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Όπως εξηγεί ο Δρ. Jorge Serrador, ερευνητής καρδιαγγειακής στην ιατρική σχολή του Harvard, ο πόνος αυτός προκαλείται από την απότομη αύξηση της ροής του αίματος στην πρόσθια εγκεφαλική αρτηρία που με τη σειρά της προκαλεί τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, δημιουργώντας το αίσθημα ενός πολύ έντονου πόνου.

Με άλλα λόγια, το «πάγωμα του εγκεφάλου» προκαλείται από την αύξηση της πίεσης και υποχωρεί όταν τα αγγεία περιορίζονται ξανά στο φυσιολογικό τους μέγεθος.

Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε

Η μοναδική λύση όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Daily Mail, είναι να σταματήσουμε να τρώμε ή πίνουμε παγωμένες τροφές…

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση