Ευζωία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

tired women sleepy

Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμόμαστε επτά με οκτώ ώρες την ημέρα ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε επαρκώς στις απαιτήσεις της καθημερινότητας αλλά και για να διατηρήσουμε το δέρμα μας λαμπερό και νεανικό.

Συχνά όμως δεν το πετυχαίνουμε καθώς οι υποχρεώσεις της σύγχρονης ζωής δεν μας το επιτρέπουν.

Ερευνα, λοιπόν, έρχεται να δείξει με φωτογραφίες τι προκαλούν στο δέρμα και στην όψη του προσώπου λιγότερες από 8 ώρες νυχτερινού ύπνου.

Η Sarah Chamers, μητέρα τριών παιδιών αποφάσισε να συμμετάσχει σε ένα πρωτότυπο πείραμα για τον ύπνο και παρουσιάζει την ιστορία της στη Daily Mail.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να στερηθούν πολύτιμο ύπνο ώστε να μελετηθούν οι επιδράσεις της έλλειψης στη μνήμη, τη συγκέντρωση αλλά και την εμφάνισή τους.

Την πρώτη ημέρα του πειράματος οι συμμετέχοντες έπρεπε να κοιμηθούν μόλις 4 ώρες. Μετά από ένα διάλειμμα τριών ημερών, τους ζητήθηκε να κοιμηθούν για 6 μόλις ώρες για 5 συνεχόμενες ημέρες.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία η επίδραση της έλλειψης ύπνου στην όψη της 46χρονης Σάρα είναι εμφανής.

sleep

 

«Η έλλειψη ύπνου κάνει το σώμα να εκκρίνει λιγότερη από την ορμόνη ανάπτυξης των κυττάρων, η οποία βοηθά την ανάπλασή τους», αναφέρει η δερματολόγος Dr Sturnham και συνεχίζει λέγοντας: «Το πρόσωπό της έγινε πιο κόκκινο εξαιτίας της αύξησης της ευαισθησίας του δέρματος».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση