Ευζωία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

sleeping

Αφιερώνουμε περίπου 7 με 8 ώρες για ύπνο κάθε βράδυ στην ενήλικη ζωή μας και 10 έως 12 ώρες στην παιδική ηλικία. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 200.000 ώρες στα πρώτα 60 χρόνια της ζωής μας. Όταν δεν έχουμε καλό ύπνο, βλάπτουμε τον εγκέφαλο μας και σωματική υγεία. Αλλά πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις πιθανότητές για να έχουμε ξεκούραστη νύχτα;

Αυτοί είναι πέντε τρόποι που σύμφωνα με την επιστήμη θα μας βοηθήσουν να κοιμόμαστε καλά.

1. Σιωπώντας τις σκέψεις στο μυαλό σας

Το να κοιμηθείτε μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά όταν το μυαλό σας δεν σταματά να σκέφτεται. Αντί να αποκοιμηθείτε, πολλές φορές, προβληματίζεστε σχετικά με τις δραστηριότητες της ημέρας και τα γεγονότα του παρελθόντος. Οι αρνητικές σκέψεις τείνουν να ξεπερνούν τις θετικές και αυτό μπορεί να θέσει σε κίνηση το «τρένο» της ανησυχίας και του άγχους. Στρατηγικές για να σιωπήσετε τις σκέψεις στο κεφάλι σας είναι ο διαλογισμός, η προσευχή, η μουσική ή απλά να αισθάνεστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας.

2. Μειώνοντας τις κακές συνήθειες κατά την διάρκεια της ημέρας και πριν τον ύπνο

Ενεργειακά ποτά, που περιέχουν καφεΐνη, μπορεί να καθυστερήσουν και να διαταράξουν τον ύπνο. Η ολοήμερη χρήση της καφεΐνης (δύο έως τρία φλιτζάνια) προκαλεί μια σταδιακή συσσώρευση της καφεΐνης στον οργανισμό. Αλλά η επίδραση της καφεΐνης στον ύπνο εξαρτάται από το πόσο συχνά το άτομο καταναλώνει ποτά με καφεΐνη.

Για να αποφεύγεται η διακοπή του ύπνου σας, καλό θα ήταν η κατανάλωση ενεργειακών ποτών να απέχει τουλάχιστον 6 ώρες από τον ύπνο. Άλλα τρόφιμα που μπορούν να διευκολύνουν τον ύπνο είναι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, όπως τα κεράσια, χυμός κερασιού, σπόροι κολοκύθας, το γάλα και το γιαούρτι (που καταναλώνεται ανά πάσα στιγμή ημερησίως) ή τρόφιμα που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως το ρύζι (3 έως 4 ώρες πριν τον ύπνο). Η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του χρόνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να αποκοιμηθεί και βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου.


3. Μείνετε Ξύπνιοι

Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κοιμηθούν, ενώ άλλοι αγωνίζονται όλη τη νύχτα για να κοιμηθούν. Η πολύ ζέστη ή το πολύ κρύο, ο θόρυβος και το φως, μπορούν να διακόψουν τον ύπνο σας. Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι ήσυχη, σκοτεινή και δροσερή (περίπου 20-22 ° C είναι η βέλτιστη θερμοκρασία).

4. Διατηρείστε μια ρουτίνα

Μια δομημένη ώρα ύπνου και αφύπνισης θα βοηθήσει στον καθορισμό ενός προτύπου ύπνου-αφύπνιση σας. Με τον τρόπο αυτό η υπνηλία θα έρθει αυτόματα την ώρα του ύπνου. Επίσης, έτσι θα ρυθμίσετε και την ώρα που ξυπνάτε με αποτέλεσμα να μην χρειάζεστε καν ξυπνητήρι.

5. Αλλάξτε τις σκέψεις σας για τον κακό ύπνο

Η ανησυχία για το ότι δεν έχετε επαρκή ύπνο, μπορεί να ενισχύσει τα προβλήματα ύπνου. Μπορεί να ανησυχείτε για τις επιπτώσεις του ύπνου στη διάρκεια της ημέρας σε λειτουργίες όπως η σκέψη, η μνήμη, τα συναισθήματα και οι επιδόσεις. Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε αυτά τα μοτίβα της σκέψης, όμως καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να περιορίσετε αυτές τις σκέψεις.

Προετοιμάζοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον ύπνου, τον περιορισμό των σκέψεων κατά την κατάκλιση και μετά από μια δομημένη ρουτίνα ύπνου-αφύπνισης θα είναι μια νίκη απέναντι στην δυσκολία που έχετε στον ύπνο.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση