Ευζωία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

social media deprived sleep

Τα κοινωνικά δίκτυα επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου, κυρίως των νεαρών ατόμων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο έντυπο Preventive Medicine.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πίτσμπουργκ αξιολόγησαν την χρήση των κοινωνικών δικτύων και τα προβλήματα ύπνου σε δείγμα σχεδόν 1.800 αμερικανών, 19-32 ετών.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι τα άτομα που περνούσαν τον περισσότερο χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα σε καθημερινό επίπεδο είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν προβλήματα ύπνου σε σχέση με όσους δεν ασχολούνταν με αυτά.

Τα άτομα που βρίσκονταν συνεχώς συνδεδεμένα σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαν επίσης τριπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν προβλήματα ύπνου, συγκριτικά με όσους συνδέονταν ελάχιστες φορές.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης Δρ Μπράιαν Πριμακ, «η χρήση των κοινωνικών δικτύων γίνεται κατά κανόνα στον ελεύθερο χρόνο μας, άρα μάλλον στο τέλος της εργάσιμης ημέρας μας. Αυτό σημαίνει ότι στερεί χρόνο από την ξεκούραση του χρήστη.Επίσης, το φως που εκπέμπουν οι οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών είναι γνωστό ότι διαταράσσουν τον κιρκαδιανό ρυθμό του οργανισμού μας».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση