Ευζωία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

anxiety walking

Οι άνθρωποι που είναι αρκετά αγχωμένοι έχουν περισσότερη δραστηριότητα στην δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, αποτέλεσμα που αντανακλάται και στον τρόπο που περπατάνε, επιλέγοντας μια «τροχιά» προς τα αριστερά.

Η νέα έρευνα με επικεφαλής τον Δρ Μάριο Γουέικ της Σχολής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ για πρώτη φορά συνδέει την ενεργοποίηση των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου με αλλαγές στον τρόπο περπατήματος των ανθρώπων.

Στο πλαίσιο μελέτης, με στόχο τη διερεύνηση του πως τα άτομα διανέμουν την προσοχή τους στο χώρο, εθελοντές με δεμένα τα μάτια κλήθηκαν να περπατήσουν σε μια ευθεία γραμμή μέχρι να φτάσουν έναν συγκεκριμένο στόχο.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, τα άτομα που ήταν περισσότερο αγχωμένα είχαν την τάση να περπατάνε προς τα αριστερά, ένδειξη που υποδηλώνει μεγαλύτερη δραστηριότητα στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου.

Τα συμπεράσματα της μελέτης, που δημοσιεύεται στο έντυπο Cognition μπορεί να έχουν εφαρμογή στη θεραπεία της μονομερούς παράλυσης, πάθηση που προκαλείται από έλλειψη επίγνωσης μιας πλευράς του χώρου. Ειδικότερα, άτομα που πάσχουν από παραμέληση της δεξιάς πλευράς μπορούν να επωφεληθούν από παρεμβάσεις για τη μείωση του άγχους.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση