Ευζωία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

fast heartbeat

Οι άνθρωποι που έχουν υψηλή καρδιακή συχνότητα σε φάση ηρεμίας, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με κινεζική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο έντυπο Canadian Medical Association Journal.

Επιστημονική ομάδα του Ιατρικού Κολλεγίου του Πανεπιστημίου Τσινγκντάο της Σαντόνγκ, αναλύοντας 46 ήδη δημοσιευμένες έρευνες, διαπίστωσαν ότι τα άτομα με περισσότερους από 80 παλμούς ανά λεπτό είχαν κατά μέσο όρο 45% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με όσους είχαν 60 - 80 παλμούς. Ο κίνδυνος αυξανόταν περαιτέρω, όταν η ταχυκαρδία σε φάση ηρεμίας ξεπερνά τους 90 παλμούς ανά λεπτό.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι, αν και συγκριτικά αυξημένος, ο απόλυτος κίνδυνος παραμένει μικρός.

«Η συσχέτιση της καρδιακής συχνότητας σε φάση ηρεμίας με τον κίνδυνο θανάτου είναι ανεξάρτητη από τους παραδοσιακούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, πράγμα που σημαίνει πως η συχνότητα των καρδιακών παλμών σε φάση ηρεμίας συνιστά δείκτη πρόβλεψης της θνησιμότητας στον γενικό πληθυσμό», εξηγούν οι επιστήμονες.

Παράλληλα συμπληρώνουν πως η αυξημένη καρδιακή συχνότητα συνιστά δείκτη κακής υγείας. Για το λόγο αυτό τα άτομα θα πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη συχνότητα των καρδιακών παλμών τους σε φάση ηρεμίας και να ασκούνται σωματικά περισσότερο ώστε να την μειώσουν.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση