Ευζωία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

woman drinking cofee

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, το τσάι, και συγκεκριμένα, τρία φλιτζάνια τσαγιού μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Όπως έχει παρατηρηθεί η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην οστεοπόρωση και ειδικά οι διατροφικές συνήθειες κατά τη νεαρή ηλικία. Γι αυτό και αυστραλοί επιστήμονες από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Περθ και το Πανεπιστήμιο «Flinders» της Νότιας Αυστραλίαςτα φλαβονοειδή υποστηρίζουν πως το μαύρο τσάι συντελεί στην πρόληψη της εκφυλιστικής νόσου των οστών χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 1.200 γυναίκες που διένυαν την όγδοη δεκαετία της ζωής τους.

Οι συμμετέχουσες ερωτήθηκαν για το αν έπιναν τσάι και ελέγχονταν αν είχαν υποστεί σοβαρό κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης.

Όπως διαπιστώθηκε οι γυναίκες που έπιναν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια τσάι κάθε ημέρα είχαν 30% μικρότερη πιθανότητα να υποστούν κάταγμα, συγκριτικά με εκείνες που έπιναν λιγότερο από ένα φλιτζάνι την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, κάθε φλιτζάνι τσάι ημερησίως μείωνε τον κίνδυνο κατάγματος κατά περίπου 9%.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση