Ευζωία

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

subway

Πέρα από το περιβαλλοντικό και κοινωνικό όφελος που προσφέρουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ιάπωνες επιστήμονες επισημαίνουν και το μεγάλο καλό που κάνει στην υγεία η μετακίνηση με λεωφορείο ή μετρό.

Σύμφωνα με ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο, όσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς  καταγράφουν καλύτερους δείκτες υγείας συγκριτικά με όσους μετακινούνται με αυτοκίνητο .  

Συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 6.000 ενήλικες με μέση ηλικία 50 ετών, όσον αφορά τον τρόπο που πήγαιναν στη δουλειά τους και την κατάσταση της υγείας τους. Όπως διαπίστωσαν όσοι πηγαινοέρχονταν συστηματικά με μετρό ή με λεωφορείο, ήσαν κατά μέσο όρο 44% λιγότερο υπέρβαροι, είχαν 27% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση και 34% μικρότερη πιθανότητα να έχουν διαβήτη.

Σύμφωνα με τους ιάπωνες ερευνητές, «οι άνθρωποι θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την πιθανότητα να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς αντί για το αυτοκίνητό τους, στο πλαίσιο μιας καθημερινής σωματικής άσκησης».

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση