εταιρικά νεα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

psoriasis Novartis

Η Novartis ανακοίνωσε νέα δεδομένα από την Μελέτη CLEAR μετά την ολοκλήρωση της, αποδεικνύοντας ότι η σεκουκινουμάμπη παραμένει ανώτερη της ουστεκινουμάμπης στην επίτευξη σταθερής κάθαρσης του δέρματος στις 52 εβδομάδες για ενήλικες με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση.

Αυτά τα ευρήματα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ετήσια Συνάντηση της Αμερικάνικης Ακαδημίας Δερματολογίας στην Ουάσιγκτον, DC.

Η σεκουκινουμάμπη χορηγείται ως συστηματική θεραπεία πρώτης γραμμής για την ψωρίαση στην Ευρώπη και πρόσφατα εγκρίθηκε για την αντιμετώπιση της ψωριασικής αρθρίτιδας και αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η σεκουκινουμάμπη πέτυχε και διατήρησε καθαρό ή σχεδόν καθαρό δέρμα σε 8 στους 10 ασθενείς που πάσχουν από μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση

«Η σεκουκινουμάμπη εξακολουθεί να επιδεικνύει ανώτερη αποτελεσματικότητα που διαρκεί έναντι των διαθέσιμων βιολογικών παραγόντων και είναι μια εγκεκριμένη θεραπεία πρώτης γραμμής για ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση», δήλωσε ο κ. Vasant Narasimhan, Παγκόσμιος Επικεφαλής Ανάπτυξης Φαρμάκου και Διευθυντής Ιατρικού Τμήματος της Novartis. «Η σεκουκινουμάμπη έχει τη δυνατότητα –περισσότερο από ποτέ- να δώσει σε περισσότερους ανθρώπους με ψωρίαση το πλεονέκτημα του καθαρού δέρματος με διάρκεια».

Ο ιδανικός στόχος της θεραπείας της ψωρίασης είναι το καθαρό δέρμα, και η ανταπόκριση βάσει του Δείκτη Έκτασης και Σοβαρότητας της Ψωρίασης θεωρείται ένας σημαντικός δείκτης θεραπευτικής επιτυχίας.

Επιτυγχάνοντας όλα τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία στις 4,16 και 52 Εβδομάδες, η σεκουκινουμάμπη απέδειξε ότι παραμένει σταθερά ανώτερη έναντι της ουστεκινουμάμπης στην επίτευξη και τη διατήρηση (76,2% έναντι 60,6%), και σημαντικά καλύτερη στην επίτευξη (καθαρό δέρμα) (45,9% έναντι 35,8%,) στις 52 εβδομάδες. Η σεκουκινουμάμπη έδειξε επίσης σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό επίτευξης βέλτιστης ποιότητας ζωής (βαθμολογία 0/1 στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής Δερματολογίας DLQI)έναντι της ουστεκινουμάμπης (71,6% έναντι 59,2%,) το οποίο και διατηρήθηκε στο χρόνο.

Η μελέτη επίσης παρουσίασε ανωτερότητα της σεκουκινουμάμπης και στην ταχεία έναρξη δράσης σε σύγκριση με την ουστεκινουμάμπη, ενώ οι μισοί από τους ασθενείς που λάμβαναν σεκουκινουμάμπη πέτυχαν ήδη από την 4η Εβδομάδα (50,0% έναντι 20,6%)4. Η σεκουκινουμάμπη είχε παρόμοιο προφίλ ασφάλειας με αυτό της ουστεκινουμάμπης, στη συγκεκριμένη μελέτη, το οποίο ήταν σύμφωνο με αυτό που παρουσιάζεται στις εγκριτικές μελέτες φάσης ΙΙΙ της σεκουκινουμάμπης.

Επηρεάζοντας περίπου 125 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, η ψωρίαση είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος που προκαλεί κνησμό, απολέπιση και πόνο, και μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχολογική υγεία του ασθενή. Παρά το γεγονός αυτό, οι μισοί ασθενείς δεν λαμβάνουν θεραπεία, ενώ από εκείνους που λαμβάνουν θεραπεία, πολλοί (52%) παραμένουν δυσαρεστημένοι με τη διαχείριση της νόσου τους.

Η σεκουκινουμάμπη είναι ο πρώτος πλήρως ανθρώπινος αναστολέας  που έχει εγκριθεί για ενήλικες για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας, και πρόσφατα εγκρίθηκε για τη θεραπεία της ψωριασικής αρθρίτιδας και της αγκυλοποιητικής σπονδυλίτιδας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση