εταιρικά νεα

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • ΚΑΡΑΚΟΖΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, MD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

MSD-Logo

Το pembrolizumab εκπλήρωσε και τους δύο πρωτεύοντες στόχους (συνολική επιβίωση και επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου) της μελέτης KEYNOTE-006, συγκρινόμενο σαν θεραπεία πρώτης γραμμής για το προχωρημένο μελάνωμα έναντι του ipilimumab, όπως ανακοίνωσε η MSD. Η μελέτη KEYNOTE-006 είναι μια τυχαιοποιημένη μελέτη Φάσης 3.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει των επιτυχημένων αποτελεσμάτων, η μελέτη θα τερματιστεί νωρίτερα, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης Δεδομένων. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στην έναρξη της Ετήσιας Συνάντησης της Αμερικανικής Εταιρείας Έρευνας για τον Καρκίνο (American Association of Cancer Research – AACR), που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18 και 22 Απριλίου, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

To pembrolizumab επέδειξε στατιστικά και κλινικάσημαντική βελτίωση τόσο στη συνολική επιβίωση των ασθενών όσο και στην επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου, συγκρινόμενo με το ipilimumab. Ταυτόχρονα, το προφίλ ασφάλειας που επέδειξε τo pembrolizumab στην KEYNOTE-006 ήταν παρόμοιο με το προφίλ ασφαλείας που έχει αναφερθεί στο παρελθόν για το pembrolizumab στο προχωρημένο μελάνωμα.

To pembrolizumab είναι η πρώτη anti-PD1 θεραπεία που επιδεικνύει σημαντικό πλεονέκτημα επιβίωσης συγκρινόμενο με την καθιερωμένη θεραπεία πρώτης γραμμής στο προχωρημένο μελάνωμα.

«Τα στοιχεία από τη κλινική μελέτη για τo pembrolizumab, θα μας βοηθήσουν να καθορίσουμε ποια θα πρέπει να είναι η κατάλληλη θεραπεία για το προχωρημένο μελάνωμα» δήλωσε ο Dr Roger Perlmutter, πρόεδρος των Ερευνητικών Εργαστηρίων της Merck, για να συμπληρώσει ότι «εκτιμούμε βαθύτατα τις προσπάθειες των ερευνητών μας και των ασθενών τους σε αυτή τη σημαντική μελέτη και ανυπομονούμε για την παρουσίαση των στοιχείων συνολικής επιβίωσης από την KEYNOTE-006 κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της AACR».

Σχετικά με την Μελέτη KEYNOTE-006

Η KEYNOTE-006 αποτελεί μία παγκόσμια, ανοιχτή, τυχαιοποιημένη, μελέτη Φάσης 3, η οποία αξιολογεί το pembrolizumab σε σύγκριση με το ipilimumab σε ασθενείς με ανεγχείρητο σταδίου ΙΙΙ ή προχωρημένο μεταστατικό σταδίου ΙV μελάνωμα που είχαν λάβει μέχρι μια προηγούμενη συστηματική θεραπεία. Η μελέτη τυχαιοποίησε 834 ασθενείς οι οποίοι ελάμβαναν 10 mg/kg pembrolizumab κάθε τρεις εβδομάδες, 10 mg/kg pembrolizumab κάθε δύο εβδομάδες ή τέσσερεις κύκλους ipilimumab 3 mg/kg κάθε τρεις εβδομάδες. Τα πρωτεύοντα τελικά σημεία ήταν η επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου (Progression Free Survival) και η συνολική επιβίωση (Overall Survival). Τα δευτερεύοντα τελικά σημεία ήταν το συνολικό ποσοστό ανταπόκρισης (Overall Response Rate), η διάρκεια της απάντησης και η ασφάλεια, με διερευνητική ανάλυση για την σχετιζόμενη με την υγεία ποιότητα ζωής (Quality of Life). Η ανταπόκριση του όγκου αξιολογήθηκε την 12η εβδομάδα και ανά 6 εβδομάδες σύμφωνα με τα Κριτήρια RECIST 1.1 ανεξάρτητου, κεντρικού, τυφλού ακτινογραφικού ελέγχου καθώς και από τους ερευνητές με βάση τα σχετιζόμενα με το ανοσοποιητικό κριτήρια ανταπόκρισης.

Σχετικά με το pembrolizumab

Το pembrolizumab είναι ένα εξανθρωποιημένο μονοκλωνικό αντίσωμα που μπλοκάρει την αλληλεπίδραση μεταξύ PD-1 (προγραμματισμένος κυτταρικό θάνατος) και των συνδετών του PD-L1 και PD-L2. Με την κατάληψη του PD-1 υποδοχέα και με την παρεμπόδιση της αλληλεπίδρασης με τους συνδέτες, το pembrolizumab απελευθερώνει την αναστολή ανοσοαπόκρισης μέσω του PD1, συμπεριλαμβανομένης και της αντικαρκινικής ανοσοαπόκρισης. Το pembrolizumab βρίσκεται σε καθεστώς αξιολόγησης από τον ΕΜΑ.

To pembrolizumab έχει εγκριθεί και χορηγείται στις ΗΠΑ σε δοσολογία 2 mg/kg με ενδοφλέβια έγχυση για 30 λεπτά κάθε τρεις εβδομάδες, για τη θεραπεία ασθενών με μη εγχειρήσιμο ή μεταστατικό μελάνωμα μετά την υποτροπή της νόσου με τη χρήση ιπιλιμουμάμπης ή σε περιπτώσεις ύπαρξης θετικής μετάλλαξης BRAF V600, μετά τη χρήση αναστολέα BRAF. Η ένδειξη αυτή εγκρίθηκε στις ΗΠΑ μέσω επιταχυνόμενης διαδικασίας, βασισμένης στον ρυθμό απόκρισης του όγκου και στην διάρκεια της απόκρισης. Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα μια βελτίωση στην επιβίωση ή σε συμπτώματα που σχετίζονται με την ασθένεια. Η συνέχιση της έγκρισης της θεραπείας για αυτή την ένδειξη είναι πιθανή, μετά από επαλήθευση και περιγραφή του κλινικού οφέλους των επιβεβαιωτικών δοκιμών.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση