Ασφάλιση

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

 • Θεραπεία με
 • ''Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια του Υαλουρονικού οξέος''
 • DENTISTY FOR DISABLED PATIENTS
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΣ (ΡΗΞΗ ΜΗΝΙΣΚΟΥ)
 • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΥΜΑ ( Η ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )
 • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΙΜΟΥΡΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
 • ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

yg.for.ets.jpg

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Νικόλαο Φράγκο, είχαν οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων με θέμα τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Κατσίκης, ο κ. Σεραφείμ Ζήκας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η κυρία Μαγδαληνή Βουδούρη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Οι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων ζήτησαν από τον Υφυπουργό να τους απαντήσει εάν έγινε συζήτηση με τους Θεσμούς για το θέμα της δημιουργίας Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης Υγειονομικών με υποχρεωτικότητα και μεταβίβαση σε αυτό της περιουσίας των εν λόγω κλάδων (περίπου 136 εκατομμύρια ευρώ) και ενός μέρους της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου το Ταμείο να είναι βιώσιμο.

Ο Υφυπουργός άφησε ανοιχτό το θέμα της υποχρεωτικότητας συμμετοχής. Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. και οι άλλοι εκπρόσωποι των Υγειονομικών Φορέων τόνισαν ότι εμμένουν στην απόφαση των Συλλόγων τους για δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου Πρόνοιας και της Στέγης των Υγειονομικών με υποχρεωτικότητα συμμετοχής. Όπως είπαν, η προαιρετικότητα δύσκολα θα δημιουργήσει προοπτικές βιωσιμότητας του Επαγγελματικού Ταμείου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), «ο κλάδος του ΤΣΑΥ έχει υποστεί μέχρι σήμερα σοβαρές ζημιές. Παρότι όλα αυτά τα χρόνια οι υγειονομικοί κατέβαλαν κανονικά τις εισφορές τους, τα ποσά αυτά εξαϋλώθηκαν λόγω των πολιτικών που εφαρμόστηκαν. Ως εκ τούτου, η προαιρετικότητα θα επιφέρει καχυποψία η οποία θα υπερνικήσει τη συμμετοχή».

Ο Υφυπουργός ζήτησε από τον ΠΙΣ να του προσκομίσει στοιχεία των συγκεκριμένων κλάδων, που να δείχνουν προοπτικές βιωσιμότητας Eπαγγελματικού Ταμείου σύμφωνα με τις θέσεις των Συλλόγων, και στη συνέχεια να συζητήσει ξανά το θέμα τους Θεσμούς, οι οποίοι ήδη έχουν εκφράσει επιφυλάξεις.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση