Ασφάλιση

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

DANEIUO_EDOEAP.jpg

Αποσωβείται η κρίση στον ΕΔΟΕΑΠ και συγκεκριμένα το ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, έως ότου ρυθμιστεί, σε συνεργασία σωματείων και εργοδοτών, το θέμα του πόρου του ταμείου. Επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά τον ερχόμενο μήνα, αλλά και τους επόμενους, μέσα στο καλοκαίρι.

Έντοκο δάνειο, συνολικού ύψους έως 10 εκατ. ευρώ, χορηγείται από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, και υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο. Το έντοκο δάνειο θα χορηγηθεί σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Μάιο. Η αποπληρωμή του από τον ΕΔΟΕΑΠ προβλέπεται εντός του 2017. Το δε επιτόκιο θα είναι το ίδιο με αυτό που ισχύει για τα δάνεια τηςΤράπεζας της Ελλάδος σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Σημειώνεται ότι νέα τριμερής συνάντηση υπό τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο, τα σωματεία των εργαζομένων και τις ενώσεις εργοδοτών, με θέμα τη συμφωνία για τον προσδιορισμό πόρου, ο οποίος θα ενισχύσει τον ΕΔΟΕΑΠ, είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση