Ασφάλιση

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

stee234.jpg

Αίτηση για την ακύρωση του νέου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που αναπροσαρμόζει πλήρως τον προσδιορισμό της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών κατέθεσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο ΠΣΦ συνεχίζει, μαζί με τους υπόλοιπους επιστημονικούς συλλόγους, την προσπάθεια για την αλλαγή αυτού του παράλογου τρόπου προσδιορισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που σε καμιά περίπτωση δεν θα οδηγήσουν στην αύξηση των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, καθώς δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν την φοροδιαφυγή.

Επίσης, η παραπάνω εισφορά δεν οδηγεί σε ανάλογη σύνταξη, μελλοντικά, είναι δηλαδή, μη ανταποδοτική.

Ακόμη, στον Νόμο διαπιστώνονται διακρίσεις στις κατηγορίες των ασφαλισμένων, ανάλογα με το προερχόμενο πρώην ταμείο του κάθε ασφαλισμένου.

Τέλος, η εφαρμογή της προσδιοριζόμενης μηνιαίας καταβολής του ασφαλίστρου, στο φορολογητέο εισόδημα και όχι στο πραγματικό (μετά την αφαίρεση του καταβαλλόμενου φόρου), δημιουργεί ασφυκτικότερες συνθήκες στον ελεύθερο επαγγελματία.

Πρέπει να τονιστεί ότι η νέα Νομοθεσία, εκτός των άλλων, σφίγγει τον κλοιό σε επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές, καθώς προβλέπεται η πλήρης ενοποίηση και η εφαρμογή αυτόματης είσπραξης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ή παρακράτηση από πληρωμές του Δημοσίου, αν υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς ή ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές.

Ο ΠΣΦ καλεί την κυβέρνηση να μελετήσει με σύνεση τις παρατηρήσεις του και να αλλάξει τον νόμο.

Επίσης, καλεί τα κόμματα να πάρουν θέση για το νέο ασφαλιστικό καθεστώς, που «στραγγαλίζει» την μικρομεσαία τάξη και τιμωρεί την φορολογική συνέπεια.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση