Ασφάλιση

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

isae1.jpg

Την παράταση της προθεσμίας για την καταβολή εισφορών όλων των ασφαλισμένων, τουλάχιστον έως 31.3.2017, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον ΕΦΚΑ.

Το αίτημα του ΙΣΑ βασίζεται σε καταγγελίες μεγάλου αριθμού γιατρών, οι οποίοι αδυνατούν να πληροφορηθούν το ύψος των επιβαλλομένων εισφορών, καθώς λαμβάνουν από το σύστημα το μήνυμα «Η διαδικασία ανάρτησης των εισφορών στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες είναι σε εξέλιξη. Προσωρινά δε μπορείτε να δείτε την εισφορά σας». Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει, υπάρχουν αναφορές στα ΜΜΕ για περιπτώσεις ασφαλισμένων που «εξαφανίστηκαν».


Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριοι,

Μετά από σχετικές οχλήσεις, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι μεγάλος αριθμός γιατρών μελών μας δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πληροφορηθούν το ύψος των επιβαλλομένων εισφορών με βάση τις διατάξεις του ν. 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού − συνταξιοδοτικού συστήματος − Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις.» [ΦΕΚ Α 85], καθώς μέχρι και σήμερα λαμβάνουν το μήνυμα ότι : «Η διαδικασία ανάρτησης των εισφορών στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες είναι σε εξέλιξη. Προσωρινά δε μπορείτε να δείτε την εισφορά σας». Επιπλέον τα ΜΜΕ αναφέρουν περιπτώσεις ασφαλισμένων που «εξαφανίστηκαν». Από πολλούς καταγγέλλονται λάθη.

Όλα αυτά είναι εξαιρετικά λυπηρά φαινόμενα σε ένα κράτος δικαίου. Δημιουργούν περαιτέρω ανασφάλεια στους πολίτες και τους γιατρούς μέλη μας. Πολλές είναι εξάλλου και οι περιπτώσεις λαθών.

Επιβεβαιώνεται συνεπώς ότι ο νόμος αυτός, εκτός από νόμος-λαιμητόμος, όπως έχει εύστοχα χαρακτηριστεί, είναι εντελώς ανεφάρμοστος, λόγω της αδυναμίας της ίδιας της διοίκησης εγκαίρως να προβεί στην έκδοση των απαιτουμένων ειδοποιητηρίων.

Μετά ταύτα είναι επιβεβλημένη η άμεση έκδοση απόφασης, από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, με την οποία θα δίδεται παράταση για την καταβολή εισφορών του μηνός Ιανουαρίου 2017 στην καταληκτική προθεσμία για την καταβολή εισφορών όλων των ασφαλισμένων, τουλάχιστον έως 31.3.2017.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση