Ασφάλιση

1a

Αναζήτηση Ιατρών

Διακοπές και υγεία. Παροχές υγείας σε όλη την Ελλάδα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

syskepsi politikwn arxhgwn

Την πρόθεσή τους να μην επιτρέψουν περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων εξέφρασαν οι πολιτικοί κατά τη διάρκεια του 6ωρου Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, υπό την Προεδρία του ΠτΔ, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων συμφώνησαν ως προς την ανάγκη να διεξαχθεί διεξοδικός και ουσιαστικό διάλογος, προκειμένου αφενός να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και αφετέρου να μην χρειαστεί να παρθούν περαιτέρω επίπονα μέτρα, όπως είναι το νέο "ψαλίδισμα" των συντάξεων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά το πέρας της μαραθώνιας σύσκεψης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μεταβατικός Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε: "Ως θέμα αρχής είμαστε κατά της μείωσης των συντάξεων. Το Ασφαλιστικό ούτως ή άλλως συζητείται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας".

Αντίστοιχες επιφυλάξεις επί του Ασφαλιστικού διατυπώθηκαν και από την πλευρά της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κας Φώφης Γεννηματά, η οποία και ξεκαθάρισε:

"Για το ζήτημα του Ασφαλιστικού το πεδίο διαλόγου είναι η Βουλή και όχι η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε επί της ουσίας όλες αυτές τις ώρες, ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν. Δεν αρκούν ευχολόγια από την πλευρά της Κυβέρνησης. Αναμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχουν ξεκάθαρη «κόκκινη» γραμμή: όχι μείωση των συντάξεων. Δημόσια ανοίξαμε τον διάλογο και καταθέσαμε τις προτάσεις μας, που είναι στην διάθεση και της Κυβέρνησης, για βιώσιμες λύσεις και αξιοπρεπείς συντάξεις. Σε καμία περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει στη Βουλή μείωση των συντάξεων".

Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης των Πολιτικών Αρχηγών, σημειώνεται, συζητήθηκαν επίσης το θέμα του Προσφυγικού, αλλά και το θέμα της Αναθεώρησης του Συντάγματος και του Εκλογικού Νόμου γύρω από το οποίο οι αρχηγοί "αναγνώρισαν την ανάγκη αλλαγής του, από αυτή την Βουλή, επί το αναλογικότερον, δίχως όμως να θίγεται η ουσία της από το Σύνταγμα επιβαλλόμενης κυβερνητικής σταθερότητας".

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση