αμεα

Να εξεταστούν οι τεχνικές δυσκολίες, προκειμένου στην παρούσα Πρόσκληση Κοινωφελούς Εργασίας, η οποία δημοσιεύτηκε στις 2 Απριλίου, να υπάρξει ένταξη μοριοδότησης ατόμων με αναπηρία, μέσω περιόδου υποβολής αιτήσεων, αποφασίστηκε στη συνάντηση του προέδρου της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη με την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων κα Δ. Χαλικιά.

Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι είναι απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να υπάρξει μοριοδότηση λόγω αναπηρίας, η οποία είχε διακοπεί από τις προσκλήσεις Κοινωφελούς Εργασίας από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η επαναφορά της δε στην τρέχουσα πρόσκληση συνδέεται άμεσα με την υπέρβαση αυτών των τεχνικών δυσκολιών.

Επιπρόσθετα, κατά τη συνάντηση, αποφασίστηκε ότι η αυξημένη μοριοδότηση λόγω αναπηρίας θα ισχύσει εφεξής σε όλες τις προσκλήσεις Κοινωφελούς Εργασίας. Τέλος συζητήθηκε, και υπήρξε αρχικά συμφωνία, για την κατάρτιση και δημοσίευση Προκήρυξης θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας για άτομα με αναπηρία, τα οποία θα τοποθετηθούν στην Ε.Σ.Α.μεΑ. και σε οργανώσεις ατόμων με αναπηρία ολόκληρης της χώρας.

Σημειώνεται πως μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας μεταξύ στελεχών των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας και της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την περαιτέρω επεξεργασία του ζητήματος της παροχής αυξημένης μοριοδότησης λόγω αναπηρίας.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Χρήσιμα Links